Hodnocení podzimní části sezóny, dorost

15.01.2014 11:36

Spokojenost? Částečná.

TJ Hraničář Horní Stropnice – oddíl kopané, dorost

 

Je konec podzimní části sezóny a nastal čas na zhodnocení. Dorostenci reprezentují náš oddíl v I. A třídě. Pro ty, kterým tato informace nic moc nenaznačuje, jde o krajskou soutěž. Úroveň je vyšší než v okresním přeboru a také kluci sehrají více utkání.

To, co jsme od této soutěže očekávali, se splnilo. Na celkové umístnění je také pěkný pohled. Druhé místo, devět vítězství, jedna remíza a tři prohry.

Samozřejmě, že je co zlepšovat. Po fotbalové stránce jsme v žádném zápase nezklamali, ale chování našich hráčů při hře je docela problém. Chybí jim někdy pokora a úcta k soupeři, což je i do budoucího života špatně. V jarních kolech je naším cílem odbourat veškeré nesportovní chování na hřišti.

Abychom seznámili čtenáře s hráči dorostu, nabízíme sestavu, ve které jsme nejčastěji nastupovali k jednotlivým mistrovským utkáním:

Josefík Pavel – Kubíček Miroslav, Staněk Zdeněk, Pícha Tomáš, Koktavý Martin – Kunágl Jaroslav, Chovanec Dominik, Lenz David – Kořínek Tomáš, Silva Claudio E Costa, Trojan Václav – Valíček Roman, Sýkora Petr, Valenta Roman, Kučera Petr, Lavička Patrik a Tupý Ondřej.

Velmi si ceníme toho, že jsme jednou z mála obcí a dokonce i měst, kde můžeme vidět dorostence v akci. Na tento i příští rok máme ještě hráčů dostatek, ale potom začne problém. Proto je naším cílem znovu otevřít otázku založení starších žáků v Horní Stropnici.

Závěrem bych chtěl za náš oddíl poděkovat Obci Horní Stropnice, která je garantem mládežnické kopané. Bez její pomoci bychom velmi těžko zafinancovali tuto krajskou soutěž.

Zbyněk Drbout